Terug naar het overzicht

€ 90,- subsidie voor energiebesparende maatregelen

Voor huurders en woningeigenaren

Sinds 10 januari kunnen Texelaars per huishouden € 90,00 subsidie aanvragen voor kleine, energiebesparende maatregelen in huis. Leidingisolatie, tochtstrippen, radiatorfolie of ledlampen bijvoorbeeld. Woningeigenaren kunnen ook advies inwinnen via de regeling. Met dit soort maatregelen bespaart u direct op energie- en gasverbruik. Er is subsidie voor 2408 huishoudens op Texel. Minimaal de helft hiervan moet uit huurders bestaan. 

RREW-regeling

De subsidie is beschikbaar doordat de gemeente Texel – net als andere gemeenten – de landelijke RREW-subsidie heeft aangevraagd. RREW staat voor Regeling Reductie Energiegebruik Woningen. Doel van de subsidie is het stimuleren van energiebesparing bij huurders en woningeigenaren door kleine energiebesparende maatregelen te nemen.

Omdat er beperkt budget is, hebben woningeigenaren met een woning die is gebouwd voor 1950 een brief ontvangen over de regeling. Deze woningen zijn vaak niet goed geïsoleerd en weinig energiezuinig waardoor hier veel winst is te behalen. Woontij-huurders ontvangen een brief van de woningcorporatie.

Geen brief? Regeling aanvragen kan wél

Texelse huishoudens die geen brief over de regeling ontvangen, kunnen ook gebruik maken van de regeling. Woningeigenaren kunnen tot 15 april 2022 of zolang er budget is een aanvraag doen. Huurders kunnen tot 31 juli 2022 gebruik maken van de regeling, behalve als het budget eerder op is.

Subsidie aanvragen

U kunt de subsidie vanaf 10 januari 2022 aanvragen op www.duurzaambouwloket.nl/rrew-texel.

Eenmalige energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

De energiekosten zijn enorm aan het stijgen. Dat is voor veel mensen een financiële uitdaging. Sommigen kunnen zelfs in de problemen komen. Daarom kunnen inwoners met een laag inkomen eenmalig een toeslag aanvragen bij de gemeente. De toeslag is €200,00 voor een eenpersoonshuishouden en €300,00 voor een meerpersoonshuishouden.

Voor wie is de toeslag?

  • Inwoners die in 2021 een bijstandsuitkering hadden of bijzondere bijstand hebben gekregen, krijgen de eenmalige toeslag automatisch
  • Is uw inkomen minder dan 120% van het uitkeringsbedrag en heeft u een weinig spaargeld of bezit? Dan kunt u de toeslag ook aanvragen
  • Kunt u uw energie- en gasrekening niet betalen? Neem dan ook contact op met het Sociaal Team Texel.

Toeslag aanvragen

Vraag de toeslag aan bij het Sociaal Team Texel. Dat kan via onze website of telefonisch: 14 0222. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij het Sociaal Team.