Terug naar het overzicht

Eind juni: Nieuwe slijtlaag voor De Kadijksweg, Marsweg, Spangerweg en Molwerk

De Kadijksweg, Marsweg, Spangerweg en Molwerk krijgen een nieuwe slijtlaag. Dankzij deze nieuwe laag gaat het asfalt langer mee en is het beter beschermd tegen vuil, vocht en zware belasting. Bovendien wordt het wegdek stroever: dat maakt de weg veiliger onder alle omstandigheden. De werkzaamheden starten op 29 juni (als het weer tegenzit de 30ste) en zijn dezelfde dag klaar.

De nieuwe slijtlaag bestaat uit een dunne laag steenslag (grind of split) die met behulp van een kleeflaag op het asfalt wordt aangebracht. De kleeflaag bestaat uit heet bitumen. Tijdens het aanbrengen van deze hete laag kunnen weggebruikers en voertuigen de weg niet betreden. Dat geldt ook voor huisdieren!
Het aanbrengen van de hete bitumenlaag duurt ongeveer 20 minuten. Daarna wordt de laag steenslag aangebracht. Als dat klaar is, kan de weg weer worden gebruikt.

Slipgevaar

Let op: er kan slipgevaar ontstaan, of hinder van opspattend grind. De adviessnelheid is daarom 30 km p/u. Er worden borden geplaatst. Na twee weken worden de wegen geveegd om het overtollige losse grind te verwijderen.

Aannemersbedrijf Gebr. MIN BV voert de werkzaamheden uit. Meer over deze en andere werkzaamheden? Ga naar www.texel.nl/werkaandeweg.