Terug naar het overzicht

"Ik had m’n werk graag afgemaakt, maar ben trots op wat we deze vier jaar hebben bereikt”

Onderstaand bericht is op persoonlijke titel van Edo Kooiman.

“De afgelopen coalitie periode van bijna vier jaar hebben we heel veel werk verzet. Een periode waarin we de mouwen hebben opgestroopt. Op het gebied van woningbouw en grondexploitatie is een stevige fundering gelegd. Ook op het gebied van de infrastructuur zijn er grote stappen gemaakt. Zo zijn de fietspaden van Staatsbosbeheer overgenomen en wordt daar nu hard aan gewerkt om deze op te knappen. Daar plukken de Texelaars en toeristen straks de vruchten van. Ook de Nieuwlanderweg ligt er weer prachtig bij en over de Zanddijk hoor je geen klachten meer. Natuurlijk ben ik mij ervan bewust dat niet alles zonder tegenslag gaat, maar het gaat uiteindelijk om het resultaat. En daar kunnen we zeer tevreden mee zijn en daar kunnen we de komende jaren mee vooruit. Daar ben ik oprecht trots op. Dit deed ik natuurlijk niet alleen. Ik heb heel fijn samengewerkt met een fantastisch organisatieteam. Als je mij vraagt wat ik het meest ga missen? Dan is dat deze samenwerking. Mensen die super gemotiveerd zijn en veel kwaliteiten hebben. Een organisatie waar Texel echt trots op kan zijn. Daarom had ik deze klus graag af willen maken.

Dit hebben we ook kunnen bereiken door een stevig college. Met een goede samenwerking bereik je de beste resultaten. Ook in financieel opzicht staan we er heel goed voor. Verder was er ook een fijne samenwerking in de regio en met de Wadden. In de korte tijd dat het nieuws nu bekend is, is mijn telefoon ontploft met positieve en opbeurende berichten. Dat betekent dat ik gelukkig ook werd gewaardeerd in de zaken die ik voor de gemeenschap heb gedaan.

Als wethouder ben ik me bewust van het feit dat je krassen kunt oplopen.  Dat hoort bij dit ambt en ik kan behoorlijk tegen een stootje. Maar ik ben zeer teleurgesteld over de manier waarop mijn eigen partij mij totaal onverwachts heeft laten vallen. Tot gisteren is hierover geen woord gevallen, er is geen enkel gesprek geweest over mijn functioneren. Maar ik realiseer mij dat dit ook bij de politiek hoort. Een spel waar ik nooit aan zal wennen. Ik ben zelf zeer open en transparant en ga ook altijd het gesprek aan. Dat verwacht ik dan ook van collega’s, zeker van mijn eigen partij. Als je kijkt naar alle uitdagingen die momenteel op het bordje liggen van het gemeentelijk bestuur, dan is het maar de vraag of het wegsturen van een wethouder drie maanden voor de verkiezingen, iets positiefs oplevert. Maar het is niet meer aan mij om mij daar druk over te maken. Je moet alles in perspectief zien. Het is voor mij persoonlijk al met al een bewogen jaar geweest. Dat helpt om dit ook een plek te geven. We gaan weer positief vooruit en wie weet wat de toekomst weer gaat brengen”.