Terug naar het overzicht

Informatiebijeenkomst ministerie van Defensie omgevingsvergunning Vliehors

[Bron: Ministerie van Defensie en gemeente Texel]
Het ministerie van Defensie organiseert in samenwerking met de gemeente Texel een informatiebijeenkomst over de militaire activiteiten op de Vliehors. Belangstellenden zijn welkom op op maandag 8 juli van 19:00 tot 20:00 uur, in het Eierlandsche Huis aan de Klimpstraat 33 in De Cocksdorp. Vanaf 18:45 uur gaat de deur open en kan men – zonder aanmelding – binnenlopen.

Deze bijeenkomst gaat niet over de aanpassing van de schietdoelen aangezien hierover nog een procedure loopt en hier nog geen nieuwe informatie over te melden is.

Voor meer informatie over het Nationaal Programma Ruimte voor Defensie wordt verwezen  naar een aparte bijeenkomst op 10 juli a.s. op Vlieland. Wel is de mogelijkheid gecreëerd om aan het einde van het programma vragen te stellen hierover.

Activiteiten schietrange de Vliehors

De Vliehors op Vlieland, wordt gebruikt door de Nederlandse krijgsmacht en bondgenoten om met militaire vliegtuigen en helikopters te oefenen in het afwerpen van (oefen)bommen en het schieten met (oefen)raketten en boordwapens.

Voor deze activiteiten heeft Defensie een aanpassing van de huidige omgevingsvergunning aangevraagd. Tijdens de informatiebijeenkomst licht majoor Rob Duran, commandant van de Vliehors Range toe waarom een wijziging noodzakelijk is en wat dit voor omwonenden betekent.

Er is ruimte voor het stellen van vragen tijdens de plenaire sessie alsook naderhand.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.