Terug naar het overzicht

NL-Alert testbericht op maandag 3 juni

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat waarschuwt en informeert over noodsituaties. Op maandag 3 juni zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Zo kunt u ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. U ontvangt NL-Alert op uw mobiele telefoon. Let wel op: als u oordopjes of een koptelefoon gebruikt dan kan het NL-Alert luid binnenkomen.

Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt en informeert over levens- en gezondheidsbedreigende situaties. Denk aan een brand op een industrieterrein of onverwacht noodweer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden. Ontvangt u een NL-Alert? Lees het bericht direct, kom in actie en informeer anderen.

Zo ontvangt u een NL-Alert

NL-Alert ontvangt u op uw mobiele telefoon. Ook ziet u NL-Alert op steeds meer digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer en digitale reclameborden. Als u een NL-Alert binnenkrijgt op uw mobiele telefoon, hoort u een doordringend alarmgeluid. Dit klinkt anders dan een normaal bericht. U ziet het NL-Alert gelijk op het beginscherm van uw mobiele telefoon. Om NL-Alert te ontvangen, moet uw mobiele telefoon opgeladen zijn én aanstaan.

Voor het ontvangen van NL-Alert hoeft u niets in te stellen op uw mobiele telefoon. Het is gratis en anoniem. Uw telefoonnummer blijft onbekend. NL-Alert werkt anders dan een sms. U ontvangt NL-Alert ook als het mobiele netwerk overbelast is.

NL-Alert app

Voor mensen met een auditieve of visuele beperking en mensen die vaak dicht bij de Nederlandse grens zijn, is er nu ook de NL-Alert app. Deze is gratis te downloaden in de App Store of Play Store.

Meer informatie

Lees meer over NL-Alert op www.nl-alert.nl

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.