Terug naar het overzicht

Onderzoek naar gezondheid, welzijn en leefstijl onder 16-25-jarigen van start

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Van mei tot eind juli 2021 is er een uitgebreid onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen van 16 tot en met 25 jaar. Het onderzoek bestaat uit het online invullen van een vragenlijst over gezondheid (psychisch en lichamelijk), welzijn, gebruik van genotmiddelen, seksualiteit, bewegen, eenzaamheid, mantelzorg, financiën en (gevolgen van) corona. Dit kost ongeveer 15 minuten. Alle inwoners van 16 tot en met 25 jaar uit onder andere de regio Noord-Holland Noord zijn van harte welkom mee te doen. Deelnemers maken kans op bol.com-waardebonnen of een JBL Bluetooth speakers.

Het onderzoek vindt voor de derde keer plaats. Onderzoeksbureau Noord-Holland Noord (onderdeel van GGD HN) voert het onderzoek uit. Opdrachtgevers zijn het programma In Control of Alcohol & Drugs en alle 17 gemeenten in Noord-Holland Noord. Dit jaar sluiten ook GGD Zaanstreek-Waterland, GGD Amsterdam en GGD Flevoland aan.

Waarom een onderzoek naar jongvolwassenen?

In de leeftijdsperiode tussen 16 en 25 jaar verandert er van alles. Jongeren zoeken een plek in de maatschappij en moeten erachter komen wat wel en niet bij hen past. Om meer inzicht te krijgen in de situatie van deze jongeren is onderzoek nodig dat zich specifiek richt op de onderwerpen waar deze groep mee te maken krijgt. De resultaten zijn belangrijk voor gemeenten, GGD en andere organisaties die zich richten op de gezondheid en welzijn van jongvolwassenen.

Meedoen

Alle inwoners van 16 tot en met 25 jaar uit de regio Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam-Amstelland en Flevoland kunnen meedoen. Meedoen is anoniem; deelnemers hoeven geen naam, adres of geboortedatum op te geven. Jongvolwassenen worden actief benaderd om deel te nemen, bijvoorbeeld via sociale media, school en leeftijdsgenoten. Ga naar www.JVmonitor.nl of scan de QR-code:

Doe mee en win!

Alle deelnemers maken kans op een bol.com-waardebon van €10 (winkans: 1 op 10) of een van de tien JBL Bluetooth speakers Charge 4 ter waarde van €160.

Resultaten

De resultaten van de Jongvolwassenenmonitor 2021 verschijnen eind oktober 2021. Bekijk de rapporten en resultaten van de Jongvolwassenenmonitor 2019.

Meer informatie?

Ga naar de website van GGD Hollands Noorden of neem contact op met de onderzoekers via onderzoeksbureaunhn@ggdhn.nl.

Bron: GGD Hollands Noorden