Terug naar het overzicht

Pfizer-vaccin beschikbaar voor 60-65 jarigen

Bron: GGD Hollands Noorden

Deze week heeft het kabinet besloten dat mensen die zich niet willen laten vaccineren met AstraZeneca in aanmerking komen voor het BioNtech/Pfizer-vaccin. Huisartsen op Texel hebben enkele weken geleden inwoners die zijn geboren van 1956 tot en met 1960 gevaccineerd met het AstraZeneca-vaccin. Niet iedere Texelaar die tot deze doelgroep behoort, heeft zich laten prikken. Sommige mensen twijfelen aan de kwaliteit van het vaccin en de theoretische bijwerkingen die het kan opleveren.

Voor inwoners van Texel uit deze doelgroep die zich graag op het eiland willen laten vaccineren, is wel enige haast geboden. Het vaccineren van deze groep met Pfizer gebeurt namelijk alleen op maandag 7 juni in de TXL Sporthal in Den Burg. De tweede prik staat gepland op 12 juli, eveneens met Pfizer. Om voor snelle vaccinatie met Pfizer in aanmerking te komen, is voor de doelgroep 60- tot 65-jarigen op Texel een speciale werkwijze ingesteld om snel tot een afspraak te komen.

Brief ophalen bij de huisarts

Inwoners die behoren tot de doelgroep kunnen vanaf vandaag bij de eigen huisartsenpraktijk een uitnodigingsbrief ophalen. Hierin staat een speciaal afspraken-telefoonnummer van de GGD Hollands Noorden. De afspraak kan worden gemaakt tot maandag 7 juni, 12.00 uur. Mensen die zich tot die tijd melden, kunnen nog dezelfde dag worden gevaccineerd.

Is het voor iemand niet mogelijk op 7 juni gevaccineerd te worden? Dan kan vanaf zaterdag 5 juni via het landelijk callcenter een afspraak worden gemaakt. Het vaccineren vindt plaats op een van de vaccinatielocaties van GGD Hollands Noorden (Den Helder, Middenmeer, Alkmaar of Hoorn). Men ontvangt hiervoor een brief van het RIVM met het juiste telefoonnummer. Ook kan online een afspraak worden gemaakt.