Terug naar het overzicht

Postweg tussen Slufterweg en Hollandse weg afgesloten

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanaf maandag 22 augustus zijn de voorbereidende nutswerkzaamheden voor de reconstructie van de Postweg gestart. Het wegdeel tussen de Slufterweg en de Hollandse weg is afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer wordt omgeleid via de Hoofdweg.

Vooruitlopend op de start van de reconstructiewerkzaamheden van Boskalis zijn de nutsbedrijven gestart  met hun werkzaamheden. Huidige kabels en leidingen voor gas, water en elektra worden vervangen en uitgebreid waar nodig. De nutswerkzaamheden zijn eerder gestart omdat die omvangrijker bleken dan oorspronkelijk gedacht. Ook wordt zo een mogelijke uitloop in het voorjaar van 2023 voorkomen.

Omleiding

Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Hoofdweg. De omleiding- ook voor (brom)fietsverkeer – wordt aangegeven met gele borden. Voor aanwonenden blijft hun woning of bedrijf uiteraard bereikbaar. Verkeer van en naar de boot dient rekening te houden met 10 minuten extra rijtijd.

Informatieavond bewoners

Aannemer Boskalis en de gemeente Texel organiseren op woensdag 31 augustus een informatiebijeenkomst voor bewoners en bedrijven aan de Postweg en directe omgeving. Dan wordt meer verteld over het aanpakken van het laatste deel van de Postweg.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de reconstructie van de Postweg? Ga dan naar www.opwegnaarnoord.nl. Daar zijn vanaf nu alle actualiteiten en wetenwaardigheden te vinden. Ook kunt u zich daar aanmelden voor de digitale nieuwsbrief die regelmatig wordt verzonden.