Terug naar het overzicht

Subsidie aanvragen voor energiebesparende maatregelen nog niet mogelijk – waarschijnlijk half januari 2022

Dit nieuwsbericht is verlopen.

In de Texelse Courant van vrijdag 3 december staat een artikel over een subsidie voor energiebesparende maatregelen in huis van €90,00 per huishouden. Het is nog niet mogelijk deze subsidie aan te vragen omdat de regeling nog niet van kracht is. De gemeenteraad moet de subsidieregeling nog goedkeuren.

De subsidieregeling is aan de orde gekomen tijdens de afgelopen commissievergadering. Naar aanleiding van het artikel ontvingen de gemeente en het Duurzaam Bouwloket een groot aantal vragen en verzoeken van inwoners. Wij zijn erg blij dat zoveel Texelaars gebruik willen van de subsidieregeling om hun woning te verduurzamen! Maar het is pas mogelijk de subsidie aan te vragen als deze van kracht is.  

Verwachting: vanaf half januari subsidie aanvragen

De subsidieregeling staat op de agenda van de eerstvolgende gemeenteraadsvergadering op woensdag 15 december. Als de raad akkoord is, treedt de subsidie in werking. Inwoners kunnen waarschijnlijk vanaf half januari een aanvraag indienen. Als het zover is, communiceren wij hierover via onze kanalen.

Meer informatie?

Meer over energiebesparende maatregelen, verduurzamen en subsidies vindt u op www.duurzaambouwloket.nl.