Terug naar het overzicht

Tijdelijke bewoning gebouwen Jozefschool, Fonteinschool en Vrije School

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De vrijkomende gebouwen van de Jozefschool, Fonteinschool en Vrije School worden tijdelijk bewoond. De scholen zijn verhuisd naar onderwijscentrum De Skool in Den Burg. Op de locaties van de scholen worden woningen gebouwd. Maar tot het zover is, worden de gebouwen bewoond. Door de gebouwen tijdelijk te laten bewonen worden overlast, vandalisme en onveilige situaties voorkomen. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in vastgoedbescherming gaat de gebouwen beheren.

Er is ruimte voor ongeveer 25 ‘beschermers’. Mensen met essentiële beroepen (zorg, onderwijs, veiligheid) krijgen voorrang. Zij kunnen naar verwachting een tot anderhalf jaar in de gebouwen wonen. Het deel van de Fonteinschool dat in gebruik was bij de Kompasschool wordt tijdelijk in bruikleen gegeven aan Stichting Kopwerk voor de huisvesting voor Peuteropvang ’t Sterrekind en BSO de Sterrekijker. De schoolpleinen blijven tijdens de beheerperiode beschikbaar als speelterrein.

De schoolgebouwen worden niet versneld gesloopt. Daar worden de locaties niet prettiger van en dan kunnen de gebouwen niet ingezet worden voor tijdelijk gebruik.

Meer informatie?

Lees het nieuwsbericht Gemeente start ontwikkel- en tenderstrategie voor locaties Jozefschool en De Fontein – Texel op onze website.