Terug naar het overzicht

Watertappunt in alle Texelse dorpen

Alle Texelse dorpen beschikken nu over één of meerdere PWN-watertappunten. Bij een watertappunt kunnen mensen onderweg hun eigen flesje of beker gratis bijvullen met kraanwater. Dat is niet alleen gezond en goedkoop, maar ook milieuvriendelijk: Texel wil namelijk de hoeveelheid plastic op het eiland verminderen. De watertappunten dragen hier aan bij.

Steeds meer mensen nemen een bidon of flesje water mee voor onderweg. Door hen de mogelijkheid te bieden de fles onderweg met water te vullen, levert Texel een bijdrage aan het verminderen van plastic afval. Sinds februari 2021 is Texel als eerste eiland Plastic Smart. Samen met het Wereldnatuurfonds en de Stichting Texel Plasticvrij wordt de plastic vervuiling op het eiland aangepakt.

De watertappunten op Texel

PWN verzorgt het onderhoud en waarborgt de waterkwaliteit van de watertappunten. Als het vriest, worden de punten tijdelijk verwijderd. De watertappunten staan in de volgende dorpen en straten:

De CocksdorpKlimpstraat, bij de Molenlaan
De KoogNikadel
De WaalHogereind – na voltooiing rotonde
Den BurgKogerstraat, Elemert en bij OSG De Hogeberg
Den HoornDe Naal
OosterendAchtertune
OudeschildHeemskerckstraat

U vindt ze ook in het overzicht op de website van PWN en op texel.nl.

Authentiek watertappunt De Waal blijft

Alleen het PWN-punt in De Waal wordt nog geplaatst. Dat gebeurt als de herinrichting van de rotonde klaar is waar het waterpunt komt. De Waal beschikt sinds een aantal jaar over een authentiek watertappunt dat inwoners samen mogelijk hebben gemaakt. In overleg met Dorpscommissie De Waal wordt bepaald hoe het beheer van dit watertappunt wordt geregeld.

Meer over watertappunten?

Kijk op de website van PWN.