Informatie voor inwoners in coronatijd

Boostervaccinatie

Iedereen van 18 jaar en ouder kan op zondag 30 januari en maandag 31 januari een boosterprik halen in het gemeentehuis in Den Burg. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken. De vaccinatielocatie in het gemeentehuis is op beide dagen open van 10.00 tot 18.00 uur. U moet uw identiteitsbewijs meenemen. Lees meer in het nieuwsbericht Nieuwe datum boosterprik zondag 30 en maandag 31 januari.

Wilt u uw boosterprik op een ander moment halen, dan kunt u terecht op een vaccinatielocatie van GGD Hollands Noorden in Den Helder, Middenmeer, Hem of Alkmaar. De openingstijden vindt u op www.ggdhn-corona.nl.

Eerste vaccinatie zonder afspraak

Bent u nog niet gevaccineerd tegen het coronavirus? Iedereen van 12 jaar en ouder kan zonder afspraak terecht voor een eerste vaccinatie bij een vaccinatielocatie van GGD Hollands Noorden (in Den Helder, Alkmaar, Middenmeer en Hem). Bij uw eerste afspraak wordt meteen de 2e prik ingepland. Meer hierover leest u op prikkenzonderafspraak.nl en in het nieuwsbericht: Vaccineren zonder afspraak.

Papieren coronabewijs

Met de CoronaCheck-app kunt u een coronabewijs regelen. Lukt dit niet, bijvoorbeeld omdat u geen smartphone heeft? U kunt uw coronabewijs ook aanvragen en printen via de website CoronaCheck.nl. Komt u er niet uit, vraag dan iemand uit uw omgeving om hulp. Voor het aanvragen van een coronabewijs kunt u ook bellen naar telefoonnummer 0800-1421 of 0800-1351. Of lees op rijksoverheid.nl wat u kunt doen.

Testen op Texel

Heeft u klachten? Maak een afspraak voor een test:

  • GGD-coronateststraat op Texel: Emmalaan 65, 1791 AT Den Burg. Een afspraak maken kan alleen telefonisch, niet online, via telefoonnummer 0800 – 1202. Tests zijn gratis.
  • Sneltestlocatie op Texel: Reijer Keijserstraat 12, 1791 AX Den Burg. Hier kan ook worden getest op antistoffen. Voor het maken van een afspraak kijkt u op sneltestcoronatexel.nl. Tests betaalt u zelf.

Zelftesten

Een zelftest is een coronatest die u zelf thuis kunt gebruiken, voor de zekerheid of als u klachten heeft. Ook als u volledig bent gevaccineerd of al corona heeft gehad. Na een positieve zelftest doet u altijd een extra test bij de GGD. Meer over zelftesten leest u op de website van de rijksoverheid. U kunt een zelftest (laten) kopen bij een drogisterij of de Texelse Apotheek.

Testen voor toegang

Voor sommige culturele, sociale of sportieve activiteiten of evenementen is een geldig bewijs nodig om aan te tonen dat u geen corona heeft. U kunt u hiervoor gratis laten testen bij een Testen voor Toegang-locatie. Op Texel kunt u terecht in dorpshuis De Hof, Nikadel 13 in De Koog. De testuitslag kan niet worden gebruikt om te reizen. Via www.testenvoortoegang.org maakt u een testafspraak.

Hulp nodig?

Is hulp van familie, vrienden of buren niet mogelijk? Neem dan contact op met Stichting Texels Welzijn via telefoonnummer 0222 – 312696 of e-mail welzijn@texelswelzijn.nl. Voor vragen over het coronavirus, praktische tips of een luisterend oor kunt u ook altijd terecht bij het Rode Kruis. Bel daarvoor 070 – 4455888.