Afvalsleutel

Met de afvalsleutel kunt u de ondergrondse containers voor restafval en plastic afval openen in de Jonkerstraat, Burgwal en de Parkstraat/Groeneplaats.

Bewoners die een afvalsleutel krijgen, hebben hierover een brief ontvangen.

Problemen met de sleutel? Bel DVL Milieuservice

Werkt uw afvalsleutel niet? Dan kunt u bellen met DVL Milieuservice, telefoonnummer 085-1063500. Zij zijn iedere werkdag bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur. In opdracht van ons geeft DVL Milieuservice de afvalsleutels uit.

Bent u uw sleutel kwijt? Dan kunt u een nieuwe aanvragen op www.afvalsleuteltexel.nl.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de afvalsleutel

Het aantal appartementen in het centrum van Den Burg (Burgwal, Binnenburg en Groeneplaats) neemt toe. Er is te weinig ruimte voor nog meer minicontainers. Voor de bewoners zijn daarom op een centrale plaats ondergrondse containers geplaatst. Deze zijn voorzien van een elektronisch slot.

We gebruiken de afvalsleutels om te regelen wie toegang heeft tot welke ondergrondse container. We willen daarmee het dumpen van afval door bedrijven en bouw- en sloopafval in de ondergrondse containers voorkomen. De ondergrondse containers zijn alleen bedoeld voor afval van huishoudens.

Elektronische sleutels zijn niet te kopiëren. Zo blijven de ondergrondse containers alleen toegankelijk voor bewoners die een sleutel hebben. Zo kunnen bijvoorbeeld bedrijven hun afval niet in de ondergrondse containers dumpen.

U kunt een nieuwe afvalsleutel aanvragen. Dat kan via www.afvalsleuteltexel.nl. We sturen u dan een nieuwe sleutel en blokkeren uw oude afvalsleutel. Er is 1 afvalsleutel per adres.

Nee. U hoeft niet extra te betalen voor het afval dat u met de afvalsleutel in de ondergrondse container doet. U betaalt hetzelfde bedrag aan afvalstoffenheffing aan de gemeente.

U kunt dit bij ons melden, telefonisch via 14 0222 of met het online meldingsformulier. Wij ruimen het afval dan op en proberen te achterhalen waar het vandaan komt.

U kunt een nieuwe sleutel aanvragen via de website www.afvalsleuteltexel.nl. Dit kan pas als u bent ingeschreven op het nieuwe adres.

Verhuist u naar een bestaande woning? De vorige bewoners moeten de afvalsleutel achterlaten. Per woonadres is er één afvalsleutel. Is er geen sleutel achtergelaten? Vraag dan een nieuwe aan via www.afvalsleuteltexel.nl.

Nee. Per adres is er maximaal één afvalsleutel voor toegang tot de ondergrondse containers. Hierdoor kunnen we bij verlies of diefstal de juiste sleutel blokkeren.

Dat is niet nodig. U kunt bij alle ondergrondse containers terecht.   

U kunt via de website www.afvalsleuteltexel.nl de afvalsleutel bestellen. Per adres wordt één sleutel gegeven. 

  • Heeft u geen afvalsleutel? Neem dan contact op met 085-1063500. Het bedrijf DVL Milieuservice helpt u verder. 
  • Heeft u wel een afvalsleutel? Dan kan er een storing zijn in het systeem. U ziet dan een melding in het beeldscherm op de ondergrondse container. Laat dit weten via 085-1063500 en geef de plek van de ondergrondse container door. Het bedrijf DVL Milieuservice helpt u verder.

De afvalsleutel heeft alleen een nummer, er staan geen adres- of persoonsgegevens op. Het nummer in de afvalsleutel is nodig om een sleutel te kunnen blokkeren bij verlies.