Openbare toiletten en watertappunten

Wij werken aan een overzicht van alle opengestelde en openbare toiletten en watertappunten op Texel.

Openbare toiletten

Inwoners en gasten kunnen via de app Hoge Nood eenvoudig zien welke toiletten er op Texel opengesteld zijn. Wanneer een toiletvoorziening tijdelijk gesloten is, past de aanbieder dit zelf aan in de app. Het is de bedoeling dat alle nieuwe opengestelde/openbare toiletten ook aan de Hoge Nood-app worden toegevoegd. Op de website van de VVV vindt u ook informatie over openbare toiletten.

Contact

Ondernemers en instanties kunnen via ons e-mailadres OToiletten@texel.nl de landelijk bekende toiletsticker aanvragen. Door deze goed zichtbaar bij de entree op te plakken, is direct duidelijk dat er sprake is van een opengesteld toilet. Vragen kunt u stellen per e-mail: OToiletten@texel.nl.

Watertappunten

Wij willen de hoeveelheid plastic afval op het eiland verminderen. Daarom plaatsen wij in alle dorpen watertappunten. PWN verzorgt het onderhoud en waarborgt de waterkwaliteit. Na de plaatsing kunt u de watertappunten vinden in het overzicht op de website van PWN. In de vorstperiodes worden de watertappunten tijdelijk verwijderd.

Waar komen de watertappunten?

Dorp Locatie watertappunt 
De Cocksdorp Klimpstraat, bij de Molenlaan*
De Koog Nikadel (nabij De Brink)
De Waal Hogereind (nabij de kerk)
Den Burg Kogerstraat (nabij De Zes)Elemert (bij de vijver)
Den Hoorn De Naal (op het plein) 
Oosterend Achtertune (ter hoogte van de kerk)
OudeschildHeemskerckstraat (voor Kaap Skil)

* dit watertappunt heeft PWN een aantal jaar geleden geplaatst

Ook bij onze middelbare school, OSG De Hogeberg, staat een watertappunt voor onze scholieren.

Verminderen plastic afval

Steeds meer mensen nemen een bidon of flesje water mee voor onderweg. Door de mogelijkheid te bieden om deze onderweg bij een watertappunt te vullen, leveren wij een bijdrage aan het verminderen van het plastic afval. Sinds februari 2021 is Texel als eerste eiland Plastic Smart. Samen met het Wereldnatuurfonds en de Stichting Texel Plasticvrij pakken we de plastic vervuiling op het eiland aan.