Den Burg Centrum

Wij werken aan de vernieuwing van Den Burg Centrum: een compleet winkelhart waar het prettig is om te zijn. Dat goed in verbinding is, met ruimte voor horeca en winkels. Echt eilands, dus aantrekkelijk voor bewoner én toerist. 

Tussen 2019 en 2022 werken we aan het centrum in Den Burg. Nieuwbouw op de Groeneplaats boven winkels en horeca, verbouwing van De Waag op de Vismarkt en herinrichting van de Stenenplaats. Ook het riool wordt aangepakt. Park De Wezentuin wordt opgeknapt, net als de straten en pleinen eromheen. En er komt nieuwbouw op de plek waar het gemeentehuis vroeger stond. De mix van horeca en winkels zorgt voor een prettig winkelrondje. Ook de openbare ruimte krijgt een nieuwe inrichting. Dat betekent straks een mooi opgeknapt, sfeervol en gastvrij centrum. Voor boodschappen, winkelen en lekker eten. En waar ook ’s avonds veel is te doen.

Gemeente en bouwers doen hun best om te zorgen dat u weinig last heeft van het werk. Hierover informeren we u zo goed mogelijk. Voorop staat dat het centrum bereikbaar blijft. 

Kaart Vernieuwing Den Burg Centrum (pdf)