Reconstructie Nieuwlanderweg en Postweg

De wegen naar het noorden van het eiland zijn aan vernieuwing toe.

Het noorden van Texel goed bereikbaar

De wegen naar het noorden van het eiland zijn aan vernieuwing toe. Het eerste deel van het traject dat van Den Burg naar de Kop van het eiland loopt, is inmiddels vernieuwd. De Nieuwlanderweg-Kogerweg-Akenbuurt en het naastgelegen fietspad zijn in het voorjaar van 2021 weer opengesteld voor verkeer. We gaan verder met de voorbereidingen voor de volgende fase: rotonde Ruigendijk en de Postweg.

Rotonde Ruigendijk en de Postweg

De komende jaren worden de rotonde Ruigendijk en de Postweg vernieuwd. De renovatie is nodig omdat de weg niet meer aan de huidige eisen voldoet. De weg wordt duurzaam en breed genoeg voor de vervoersmiddelen van deze tijd. Zo is er straks weer een veilige, nieuwe hoofdweg naar de kop van het eiland.

Ook krijgt het een nieuwe fundering en een nieuw wegdek. Duikers en persleidingen worden vervangen. Veel kabels en leidingen worden vernieuwd of verlegd. Ook de fietspaden worden aan de eisen van deze tijd aangepast.

Stand van zaken

Fase I: Nieuwlanderweg-Kogerweg-Akenbuurt

Het traject Nieuwlanderweg-Kogerweg-Akenbuurt (ofwel fase I) is met Hemelvaart 2021 in gebruik genomen.

Fase II en III: Rotonde Ruigendijk en Postweg

Op www.opwegnaarnoord.nl leest u alles over de werkzaamheden aan het traject rotonde Ruigendijk tot de kruising Postweg/Slufterweg. Dat is het traject dat in deze fase als eerste wordt aangepakt.

Blijf op de hoogte

Wij publiceren regelmatig over de werkzaamheden van fase II en III (rotonde Ruigendijk en Postweg). Bekijk de nieuwsberichten onder ‘Laatste nieuws’ op deze pagina.

Op www.opwegnaarnoord.nl vindt u informatie over de reconstructie van de rotonde Ruigendijk en de Postweg. Er staan allerlei filmpjes, interviews en interessante wetenswaardigheden op.

Regelmatig wordt de gemeenteraad geïnformeerd over hoe het ervoor staat met het project. De laatste raadsinformatiebrief is de RIB reconstructie Akenbuurt, Kogerweg en Nieuwlanderweg van 16 september 2021 (pdf). Eerdere raadsinformatiebrieven kunt u vinden in ons webarchief.