Reconstructie Nieuwlanderweg en Postweg

De wegen naar het noorden van het eiland zijn aan vernieuwing toe.

Het noorden van Texel goed bereikbaar

De wegen naar het noorden van het eiland zijn aan vernieuwing toe. De wegen zijn in drie delen opgesplitst waarvan de eerste twee trajecten nu vernieuwd zijn. Op 16 mei 2022 is de weg van de rotonde Ruigendijk tot aan de kruising Postweg – Slufterweg weer in gebruik genomen. In het voorjaar van 2021 is het traject Nieuwlanderweg-Kogerweg-Akenbuurt en het naastgelegen fietspad al opengesteld voor verkeer. We gaan verder met de voorbereidingen voor de derde en laatste fase: de Postweg tot en met de kruising Molenlaan/Vuurtorenweg.

Postweg tot de Molenlaan

Het komende jaar wordt het laatste deel van de Postweg vernieuwd. De renovatie is nodig omdat de weg niet meer aan de huidige eisen voldoet. De weg wordt duurzaam en breed genoeg voor de vervoersmiddelen van deze tijd. Zo is er straks weer een veilige, nieuwe hoofdweg naar de kop van het eiland.

Ook krijgt het een nieuwe fundering en een nieuw wegdek. Duikers en persleidingen worden vervangen. Veel kabels en leidingen worden vernieuwd of verlegd. Tot slot worden de fietspaden aan de eisen van deze tijd aangepast.

Stand van zaken

Fase I: Nieuwlanderweg-Kogerweg-Akenbuurt

Het traject Nieuwlanderweg-Kogerweg-Akenbuurt (fase I) is met Hemelvaart 2021 in gebruik genomen.

Fase II en III: Rotonde Ruigendijk en Postweg

Het eerste wegdeel van de rotonde Ruigendijk tot en met de kruising Postweg/Slufterweg is op 16 mei 2022 weer in gebruik genomen. Het laatste deel van de Postweg tot en met de kruising Molenlaan/Vuurtorenweg wordt in de herfst/winter 2022 tot het voorjaar 2023 vernieuwd.

Op www.opwegnaarnoord.nl leest u alles over de werkzaamheden. Zo ook over de feestelijke afsluiting van de werkzaamheden voor het tweede deel tot en met de kruising Postweg/Slufterweg. Zodra concreter is wanneer welke werkzaamheden voor het laatste deel plaatsvinden, vindt u hier alle informatie. Ook worden lokale media geïnformeerd.

Eind december heeft een bewonersbijeenkomst plaatsgevonden over het ontwerp van de Postweg vanaf de kruising Slufterweg tot de entree van De Cocksdorp. Bekijk het document met vragen (en antwoorden) over het ontwerp kruising Slufterweg tot entree De Cocksdorp (pdf). Het definitieve ontwerp vindt u binnenkort op www.opwegnaarnoord.nl.

Blijf op de hoogte

Wij publiceren regelmatig over de werkzaamheden. Bekijk de nieuwsberichten onder ‘Laatste nieuws’ op deze pagina.

Op www.opwegnaarnoord.nl vindt u informatie zoals de planning, de omleidingsroute, maar ook filmpjes, interviews en interessante wetenswaardigheden.  

Regelmatig wordt de gemeenteraad geïnformeerd over hoe het ervoor staat met het project. De laatste raadsinformatiebrief is de RIB reconstructie Postweg/Nieuwlanderweg van 9 december 2021 (pdf). Eerdere raadsinformatiebrieven kunt u vinden in ons webarchief.