Reconstructie Nieuwlanderweg en Postweg

De wegen naar het noorden van het eiland zijn aan vernieuwing toe.

Het noorden van Texel goed bereikbaar

De wegen naar het noorden van het eiland zijn aan vernieuwing toe. De wegen zijn in drie delen opgesplitst waarvan de eerste twee trajecten nu vernieuwd zijn. Op 16 mei 2022 is de weg van de rotonde Ruigendijk tot aan de kruising Postweg – Slufterweg weer in gebruik genomen. In het voorjaar van 2021 is het traject Nieuwlanderweg-Kogerweg-Akenbuurt en het naastgelegen fietspad al opengesteld voor verkeer. We gaan verder met de voorbereidingen voor de derde en laatste fase: de Postweg tot en met de kruising Molenlaan/Vuurtorenweg.

Postweg tot de Molenlaan

Het komende jaar wordt het laatste deel van de Postweg vernieuwd. De renovatie is nodig omdat de weg niet meer aan de huidige eisen voldoet. De weg wordt duurzaam en breed genoeg voor de vervoersmiddelen van deze tijd. Zo is er straks weer een veilige, nieuwe hoofdweg naar de kop van het eiland.

Ook krijgt het een nieuwe fundering en een nieuw wegdek. Duikers en persleidingen worden vervangen. Veel kabels en leidingen worden vernieuwd of verlegd. Tot slot worden de fietspaden aan de eisen van deze tijd aangepast.

Stand van zaken

Fase I: Nieuwlanderweg-Kogerweg-Akenbuurt

Het traject Nieuwlanderweg-Kogerweg-Akenbuurt (fase I) is met Hemelvaart 2021 in gebruik genomen.

Fase II en III: Rotonde Ruigendijk en Postweg

Het eerste wegdeel van de rotonde Ruigendijk tot en met de kruising Postweg/Slufterweg is op 16 mei 2022 weer in gebruik genomen. Het laatste deel van de Postweg tot en met de kruising Molenlaan/Vuurtorenweg wordt in de herfst/winter 2022 tot het voorjaar 2023 vernieuwd.

Ontwerp laatste deel Postweg

Een animatie van het ontwerp is te vinden op www.opwegnaarnoord.nl.

Blijf op de hoogte

Wij publiceren regelmatig over de werkzaamheden. Bekijk de nieuwsberichten onder ‘Laatste nieuws’ op deze pagina.

Op www.opwegnaarnoord.nl vindt u informatie zoals de planning, de omleidingsroute, maar ook filmpjes, interviews en interessante wetenswaardigheden.

Regelmatig wordt de gemeenteraad geïnformeerd over hoe het ervoor staat met het project. De laatste raadsinformatiebrief is de Raadsinformatiebrief reconstructie Postweg van 16 juni 2022 (pdf). Eerdere raadsinformatiebrieven kunt u vinden in ons webarchief.