Testen voor toegang kan ook op Texel

Voor sommige culturele, sociale of sportieve activiteiten of evenementen is een geldig bewijs nodig om aan te tonen dat u geen corona heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een restaurantbezoek.

In dorpshuis De Hof, Nikadel 13, De Koog kunt u zich laten testen voor een negatief testbewijs. U heeft een afspraak nodig voor een test. Die maakt u via testenvoortoegang.org. Deze testuitslag kan niet worden gebruikt om te reizen.

Uitslag snel bekend

Als u op de afgesproken tijd het dorpshuis binnenkomt, moet u uw identiteitsbewijs laten zien. Daarna wordt de test (via de neus) afgenomen. Na ongeveer een kwartier krijgt u een mail de testuitslag. De uitslag is 24 uur geldig.

Print of digitaal bewijs

In de e-mail met de negatieve testuitslag zit een unieke code. In de CoronaCheck-app kunt u deze code omzetten in een digitaal coronatoegangsbewijs in de vorm van een QR-code. Wilt u een geprint coronatoegangsbewijs? Ga naar coronacheck.nl en gebruik uw code.

Gratis

Testen voor toegang is gratis: u hoeft niet te betalen voor de test.

Klachten? Testen bij andere locatie

Heeft u klachten die kunnen wijzen op het coronavirus? Dan kunt u terecht bij de testlocatie van de GGD en niet bij de testen voor toegang-locatie.  De GGD-testlocatie bevindt zich in het gebouw van Schietsportcentrum Odysseus, Emmalaan 65, 1791 AT Den Burg. Een afspraak maken kan alleen telefonisch, niet online, via telefoonnummer 0800 – 1202. Ook kunt u coronazelftests kopen bij drogist en/of apotheek.