Terug naar het overzicht

Campagne voor verkeersveiligheid tijdens oogstperiode

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Samen met vier andere gemeenten start de gemeente Texel vandaag de campagne met als titel ‘Toon begrip, raak niet in slip’ om de verkeersveiligheid tijdens de oogstperiode te vergroten. Met deze campagne wordt meer aandacht gevraagd voor de gevaren van modder op de weg en begrip kweken voor de uitdagingen waarmee boeren tijdens deze periode worden geconfronteerd.

Gladheid tijdens oogstperiode

Tijdens de oogstperiode gebruiken boeren hun tractoren op de openbare wegen om hun gewassen binnen te halen. Regenval en modder leiden tot gevaarlijke gladheid op de weg, wat het risico op ongevallen vergroot. Daarom worden weggebruikers erop gewezen om zich bewust te zijn van deze situatie en hun rijgedrag aan te passen. Zoals het verminderen van snelheid, het vermijden van hard remmen en het houden van afstand.

Tegelijkertijd wordt gevraagd om meer begrip voor de uitdagingen waar boeren tijdens de oogstperiode mee te maken hebben. Naast het oogsten hebben zij namelijk de verantwoordelijkheid om de wegen zo schoon mogelijk te houden. Hoewel boeren hun uiterste best doen, kan het voorkomen dat er toch wat modder op de weg achterblijft.

Gezamenlijk initiatief

De campagne is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Texel, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon vanuit het samenwerkingsverband ‘Samen op Kop’ en aangesloten. Ook de gemeente Drechterland heeft zich hierbij aangesloten. Veilig Verkeer Nederland, LTO Noord (belangenbehartiging voor boeren en tuinders) en Cumela (brancheorganisatie voor ondernemers in groen, grond en infra) ondersteunen de campagne.