Terug naar het overzicht

Controle bij bedrijfspanden aan de Slotskolk

De gemeente Texel heeft op dinsdag 14 mei 2024 samen met de politie, brandweer, Liander en de douane een integrale veiligheidscontrole gehouden bij de bedrijfspanden en loodsen aan de Slotskolk in Oosterend.

Opzet controles

Het primaire doel van een integrale veiligheidscontrole is het opsporen van ondermijnende criminaliteit, zoals bijvoorbeeld drugs- en milieudelicten of mensenhandel. Ondermijning betekent dat criminelen voor illegale activiteiten gebruik maken van legale bedrijven, panden en/of diensten.

Met deze controle wil de gemeente een duidelijk signaal afgeven dat ondermijnende activiteiten niet getolereerd worden. Ook voor ondernemers die zich wel aan de regels houden is het belangrijk te merken dat hierop actief wordt gecontroleerd. Daarnaast werd gecontroleerd op situaties die een hoog veiligheidsrisico met zich meebrengen.

Integrale aanpak

De integrale veiligheidscontroles zijn niet naar aanleiding van een verdachte situatie of een melding. De gezamenlijke acties hebben een dubbel doel. Aan de ene kant het ontdekken en beëindigen van onveilige situaties en criminele activiteiten en aan de andere kant het nog weerbaarder maken van eigenaren en gebruikers om ondermijnende criminaliteit te voorkomen. Meerdere keren per jaar worden deze integrale veiligheidscontroles uitgevoerd.

Resultaten

Er zijn geen bevindingen geweest van ondermijnende criminaliteit. Wat ook positief opviel was dat er nergens sprake was van onveilige situaties. Zo stond bijvoorbeeld alle apparatuur direct in verbinding met een stopcontact zonder gebruik te maken van verlengsnoeren, en werd bij de opslag van goederen gebruik gemaakt van degelijke constructies.

Meld uw vermoeden van illegale activiteiten

Heeft u vermoedens van bijvoorbeeld een hennepkwekerij of andere illegale activiteiten? Dan kunt u daarvan een melding maken bij de politie (0900-8844). Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000. Anoniem melden kan ook via het online formulier: www.meldmisdaadanoniem.nl.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.