Terug naar het overzicht

Geen traditionele Ouwe Sunder als gevolg van de coronamaatregelen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Dit jaar valt Ouwe Sunder op zaterdag 11 december. Helaas kan het feest in 2021 opnieuw niet op de traditionele manier plaatsvinden. Dit is het gevolg van de coronamaatregelen: door de oplopende besmettingen zijn die sinds begin november weer aangescherpt. Daardoor hebben zowel evenementen (zoals Ouwe Sunder) als de horeca te maken met beperkingen. Burgemeester Michiel Uitdehaag: “Ik vind het – net als velen – ontzettend jammer dat we nog steeds te maken hebben met beperkende maatregelen. Maar feit is dat we nog niet van corona af zijn en er samen de schouders onder moeten blijven zetten. Een traditionele Ouwe Sunder zit er daarom nog niet in dit jaar. Ik hoop ontzettend dat dat in 2022 wel weer het geval is!” 

Voorwaarden voor evenementen

Het Speulen is volgens de coronawet een evenement. Evenementen mogen wel plaatsvinden, maar onder voorwaarden:  

  • Bezoekers van 13 jaar en ouder moeten een coronatoegangsbewijs (de QR-code) laten zien
  • Het evenement moet plaatsvinden op een afgesloten locatie
  • Er moet een gezondheidscheck plaatsvinden
  • Bezoekers hebben een toegangskaart nodig
  • Het evenement mag tot 18.00 uur duren

Begin december persconferentie

De laatste maatregel duurt in ieder geval tot 4 december, de andere maatregelen hebben geen einddatum. De kans is behoorlijk groot dat alle regels nog gelden op Ouwe Sunder. Er kunnen zelfs extra maatregelen bij komen.

Ieder Texels dorp organiseert Ouwe Sunder op eigen wijze. De organisaties moeten zich aan de voorwaarden houden. Zij bepalen zelf of het Speulen praktisch haalbaar is onder de voorwaarden die dan gelden.