Terug naar het overzicht

Heroriëntatie toekomst door coronacrisis? Ondersteuning Tozo-regeling mogelijk

Wilt u als ondernemer weten of uw onderneming toekomstbestendig is? Check dan de derde editie van de Tozo-regeling. Deze bestaat o.a. uit het bieden van hulp bij het inwinnen van bedrijfsadvies of loopbaanbegeleiding. Dertien ondernemers hebben inmiddels een aanvraag ingediend. Ook kan een bijdrage voor noodzakelijke woonkosten soelaas bieden (TONK). Dit kan nog tot en met 30 juni 2021.

Bedrijfsadvies

Alhoewel er gestart is met vaccineren, is het nog niet duidelijk wanneer en in welke mate het ‘normale bedrijfsleven’ zich de komende maanden kan herstellen. Een bedrijfsadvies door een bedrijfsadviseur kan helpen overwegingen te maken over de toekomst van het bedrijf. De gemeente ondersteunt hierbij vanuit de Tozo 3.

Loopbaanbegeleiding

Ondernemers met weinig perspectief op voortzetting van hun onderneming kunnen loopbaanbegeleiding krijgen. Geïnteresseerd in deze Tozo 3 regeling? Neem contact op met het Sociaal Team Texel.

Bijdrage noodzakelijke (woon)kosten

Ondernemers die door de crisis in problemen raken met de betaling van noodzakelijke (woon)kosten kunnen (met terugwerkende kracht) een bijdrage vragen vanuit de TONK. Ook niet-ondernemers komen hiervoor in aanmerking. Vijf ondernemers hebben tot nu toe een aanvraag ingediend.

Deze regeling is een bijzondere bijstand voor huishoudens die door de coronacrisis een onvermijdelijke en onvoorziene terugval in hun inkomen hebben. Bekijk de informatie over de TONK-regeling. Ook voor een luisterend oor en ondersteuning bij oplopende dan wel dreigende schulden biedt het Sociaal Team ondersteuning.