Terug naar het overzicht

Inspectie en onderhoud riolering

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Aannemer Vandervalk+degroot voert de komende zes weken in opdracht van de gemeente inspectie en onderhoud uit aan het Texelse regen- en vuilwaterriool.

De riolering wordt elke 10 jaar nagelopen; jaarlijks wordt een inspectie- en reinigingsronde uitgevoerd op een deel van het areaal. Een deel van Den Burg is dit jaar aan de beurt: de aannemer is deze week begonnen in Den Burg Oost. Ook de Noordwester en omgeving wordt de komende tijd geïnspecteerd. Is de staat van de buizen slecht, wordt indien nodig een noodreparatie uitgevoerd en het riool op de lijst met te vervangen riolering gezet.

Tijdens de werkzaamheden komt wateroverlast bijna niet voor. Toch gebeurt het incidenteel dat er tijdens de reiniging door luchtverplaatsingen water via de huisaansluiting binnenkomt. Dat houdt in dat er water via het toilet omhoog kan komen. Het is daarom verstandig om het toiletdeksel naar beneden te houden en eventueel af te dekken met iets zwaars (gevulde emmer). Omwonenden zijn hierover ook per brief geïnformeerd.

De werkzaamheden op de diverse locaties zijn kortstondig; indien een omleiding nodig is, wordt deze ter plaatste geregeld.

Foto: Met behulp van speciale camera-apparatuur wordt het riool nagelopen.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.