Terug naar het overzicht

Kom naar de Woonmarkt op 22 januari 2024!

Gemeente Texel, Stichting Woontij en Ooms Bouw & Ontwikkeling starten halverwege het jaar met de bouw van 129 woningen. Het gaat in totaal om 87 sociale huur- en  42 betaalbare koopwoningen in de vier dorpen Oudeschild, Den Hoorn, Oosterend en Cocksdorp. De eerste woningen worden 1e kwartaal 2025 opgeleverd. Daarnaast worden er in totaal 12 bouwkavels aangeboden, waarvan 5 in Oudeschild, 3 in Oosterend en 4 in De Cocksdorp. In Den Hoorn zijn geen bouwkavels. De woningen zijn bedoeld voor mensen die maatschappelijk en/of economisch verbonden zijn aan Texel.

Start inschrijven koopwoningen Oudeschild en Den Hoorn 22 december 2023

De woningen in Oudeschild (14) en Den Hoorn (12) worden als eerste verkocht. De inschrijving voor deze koopwoningen is gestart en loopt nog tot 25 januari 2024, 12.00 uur. De verkoopprocedure vind je op www.texelsedorpen.nl.

Op www.texelsedorpen.nl staan alle voorwaarden om in aanmerking te komen voor een betaalbare koopwoning. Wanneer je in aanmerking komt, ontvang je een uitnodiging voor de loting die plaatsvindt op donderdag 1 februari 2024.

De verkoop van de woningen in Oosterend en De Cocksdorp volgt later in 2024.

Woonmarkt 22 januari 2024

Op maandag 22 januari 2024, van 16.00-19.00 uur is er een woonmarkt in het Gemeentehuis aan de Emmalaan 15 in Den Burg. Je hoeft je niet aan te melden voor deze woonmarkt.

Tijdens deze woonmarkt kun je bij de stand van Ooms Wonen meer informatie krijgen over de 26 koopwoningen in Oudeschild en Den Hoorn.

5 Bouwkavels in Oudeschild

Gemeente Texel biedt tijdens de woonmarkt 5 bouwkavels in Oudeschild aan waarop je jouw droomhuis kunt bouwen. Eén bouwkavel is voor een vrijstaande woning en 4 bouwkavels zijn voor een twee-onder-één-kapwoningen. Op de woonmarkt kun je bij de stand van de gemeente alles vragen over de procedure van het kopen van een bouwkavel en het bouwen van een eigen huis.

87 sociale huurwoningen in de vier dorpen

Op zoek naar een nieuwe huurwoning? Ontdek tijdens de woonmarkt bij de stand van Stichting Woontij alles over de mogelijkheden van het huren van een nieuwe sociale huurwoning in één van de vier dorpen. Tijdens de woonmarkt kun je nog niet reageren op een huurwoning. Dat volgt later in 2024. Uiteraard helpt Woontij je graag met alle informatie om jou hierop goed voor te bereiden.