Terug naar het overzicht

Nieuw nummer voor passanten op Texel die overdag een huisarts nodig hebben: 0222-338 900  

[Bron: HKN Huisartsen, 11 juli 2022]

Vanaf dinsdag 12 juli 2022 is er een nieuw telefoonnummer dat toeristen en passanten kunnen bellen wanneer zij overdag, tussen 8.00 uur en 17.00 uur, huisartsenzorg nodig hebben op Texel. Het nummer is 0222-338 900. In de avond, nacht, het weekend en op feestdagen kunnen zij bellen met de huisartsenpost Texel: 0222-321 143  

Direct doorverwezen naar juiste huisartsenpraktijk

Het nieuwe nummer is op initiatief van de huisartsen op Texel in het leven geroepen om de patiëntenstroom tussen de praktijken onderling beter te verdelen. Het voordeel voor de toerist is dat zij door middel van één telefoontje met hun medische hulpvraag meteen worden doorverwezen naar de juiste huisartsenpraktijk.  

De huisartsen van de 14.000 inwoners op Texel verwelkomen jaarlijks 1 miljoen passanten op hun eiland. De afgelopen jaren neemt de druk op de praktijken door passanten toe. Dit komt door toename van het aantal, de verandering van het soort passanten en de intensiteit van de contacten.  

(Spoed)zorg versterken

De drukte op Texel neemt elk jaar – en gedurende het hele jaar – toe, met de zomermaanden als hoogtepunt. Cijfers van Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN) en TESO onderbouwen dit. De huisartsen op Texel willen de eerstelijns (spoed)zorg voor passanten op het eiland versterken op een manier die toekomstgericht is.   

Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Texel en STIFTexel (Stichting Toeristisch Investeringsfonds Texel).  

Campagne 

De komende maanden wordt er op het eiland campagne gevoerd om passanten te informeren, dit gebeurt onder andere via de huisartsenpraktijken, VVV Texel, De Texelse Apotheek, Recreatiebedrijf De Krim en abri’s op toeristische plekken.  

Duits

Op de site van de HKN staat de informatie ook in het Duits.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.