Terug naar het overzicht

Park De Wezentuin officieel heropend voor publiek

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Na enkele maanden vernieuwingswerkzaamheden heeft wethouder Edo Kooiman De Wezentuin op 30 september 2021 officieel heropend. Het publiek kan weer vrij gebruik maken van het park en de voorzieningen. Ook werd de expositie “De Reconstructie” van Stichting de Wezentuin geopend. Deze fotoreportage, waarin de transformatie van De Wezentuin in beeld is gebracht, is vrij te bezichtigen in het Glazenpaleis.

Metamorfose

Afgelopen maanden heeft De Wezentuin een kleine metamorfose ondergaan. Zo is onder meer de padenstructuur verlegd en zijn er nieuwe grasvelden aangelegd. Ook is er aan de randen nieuw groen geplant waardoor het park een natuurlijke uitstraling heeft gekregen. Alle bomen zijn blijven staan, maar enkele lichtmasten zijn verplaatst.

Nieuwe voorzieningen

Ondernemers rondom De Wezentuin hebben samen geld ingelegd om nieuwe bankjes in het park te realiseren. Deze bankjes werden officieel gepresenteerd tijdens de opening. Zo werd er een bord onthuld door Marga Lakwijk van Stichting De Wezentuin en Hendrik Jan van der Zee, waarop de logo’s staan van de ondernemers die de bankjes mogelijk hebben gemaakt.

Daarnaast is er een nieuwe schaaktafel geplaatst in het park. Tijdens de opening presenteerde Schaakvereniging En Passant de komst van het speelbord. Publiek mag vrij gebruik maken van de schaaktafel. Tijdens de opening werden de schaakstukken officieel overhandigd aan de Texelse Branding, waar spelers de schaakstukken kunnen ophalen voor gebruik.

De dorpscommissie en de gemeente bekijken samen of aan de rand van het park een aantal speeltoestellen geplaatst kunnen worden.

Expositie

In het Glazenpaleis is de foto expositie “De Reconstructie” van stichting De Wezentuin geopend door Marga Lakwijk. De expositie, die mede mogelijk is gemaakt door de gemeente, brengt de transformatie van De Wezentuin visueel in beeld. De expositie is vrij te bezichtigen voor het publiek.