Terug naar het overzicht

Strandbewakingsseizoen van start: aantal stranden bij De Koog en De Cocksdorp bewaakt tot vrijdag 3 september

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vanaf vandaag, 5 juli 2021, tot vrijdag 3 september is de Texelse Reddingsbrigade gestart met de jaarlijkse strandbewaking. Ook studenten van het Utrechts Studenten Werkkamp nemen weer een deel van de strandbewaking voor hun rekening. Leden van de reddingsbrigade en het studentenkamp zijn aanwezig bij de strandslagen 9, 12, 15, 17, 19, 20, 21 en 28. Deze slagen worden bewaakt van 10.00 uur tot 18.00 uur.

De Reddingsbrigade en het USW patrouilleren over de stranden en varen langs de kust. De leden hebben de beschikking over een Rescue Water Scooter.

Gratis polsbandjes voor kinderen

Met kleine kinderen naar het strand? Bij het informatiebord bij de strandopgangen en bij alle posten van de Reddingsbrigade zijn gratis polsbandjes verkrijgbaar waarop u uw telefoonnummer kunt schrijven. Een kind dat is verdwaald, wordt zo weer snel met u herenigd.

Informatie over veilig zwemmen in zee

Vragen? U bent welkom op een van de posten van de brigade, maar houd rekening met de coronamaatregelen. Op www.texel.nl/veilig-zwemmen en op www.trb.nu vindt u meer informatie over een veilig strandbezoek en zwemmen in zee.