Terug naar de vorige pagina

Verbod op wildkamperen

Campers zijn van harte welkom op Texel. Maar het komt steeds vaker voor dat mensen overnachten op plekken waar dit niet mag. Wildkamperen op Texel is verboden ter bescherming van de natuur. Overnachten met een camper is alleen toegestaan op campings met camperplaatsen. Informeer uw gasten over het wildkampeerverbod met de flyer (folder) op deze pagina.

Download de flyer

Download de flyer (folder) Texel met de camper (pdf).

In de flyer staat informatie in het Nederlands, Duits, Engels en Italiaans over het verbod op wildkamperen. En een verwijzing naar beschikbare camperplaatsen op de website van VVV Texel (texel.net).

Boete wildkamperen

In samenwerking met Nationaal Park Duinen van Texel, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, VVV Texel en de politie gaan wij het wildkamperen met de camper tegen. Met extra voorlichting informeren we de camperaars over het verbod en waar zij een geschikte camperplaats kunnen vinden. Wildkampeerders krijgen een boete als zij overnachten op plekken waar dit niet is toegestaan.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.