Verkopen van waren

Wilt u iets verkopen op een vaste standplaats? Dan heeft u een vergunning voor een standplaats of een marktstandplaats nodig. Wilt u verkopen zonder vaste standplaats? Bekijk dan de informatie onder ‘Venten‘.

Wilt u verkopen op de wekelijkse warenmarkt in Den Burg op maandagochtend? Dan heeft u een marktstandplaatsvergunning nodig. Die vraagt u aan met het Formulier aanvraag standplaats maandagmorgenmarkt (pdf).

Kosten

Soort plaats

Bedrag

Dagplaats

€ 2,20 per m² (met een minimum van € 8,63)

Jaarplaats

€ 47,12 per m² (met een minimum van € 188,54 en een korting van € 50,76 voor vergunninghouders van een jaarplaats)

Zomerseizoenplaats (van 1 april tot 1 november)

€ 47,12 per m² (met een minimum van € 188,54)

Voor het gebruik van een marktkraam betaalt u ook kraamhuur. Een bedrijf van buiten verhuurt de marktkramen.

Als er geen standplaats beschikbaar is op de markt, kunt u zich inschrijven op de sollicitantenlijst. Hiervoor betaalt u 1x € 54,98.

Wilt u goederen of etenswaren verkopen vanuit een kraam of wagen? Dan heeft u een standplaatsvergunning nodig.

  • Wij hebben 10 vaste standplaatsen, verspreid over de dorpen. Staatsbosbeheer heeft 8 standplaatsen, verspreid over het Nationaal Park.
  • Een standplaats op gemeentegrond vraagt u aan bij ons.
    Vraag direct een standplaats aan
  • Voor een standplaats op grond van Staatsbosbeheer heeft u toestemming nodig van Staatsbosbeheer. Ook heeft u een standplaatsvergunning van ons nodig. 
  • 1x in de 2 jaar is er een openbare inschrijving voor de nog vrije plaatsen. Tussentijds kunt u altijd een aanvraag indienen.
  • Voor meer informatie over de aanvraagprocedure en de kosten kunt u contact opnemen via telefoonnummer 14 0222.

U mag zonder vergunning venten op Texel, behalve op het strand. Ondernemers met een zaak aan het strand mogen venten op het strand. Zij hebben wel een vergunning nodig.

Venten betekent dat u uw koopwaar steeds op een andere plaats aanbiedt. U blijft alleen op die plek staan om uw klanten te helpen en trekt weer verder na levering en betaling. U heeft dus geen vaste standplaats.