Uittreksel persoonsgegevens

Heeft u een bewijs nodig dat u in de gemeente Texel woont? Vraag dan een uittreksel Basisregistratie Personen (BRP) aan. Op het uittreksel staan persoonsgegevens die bij ons bekend zijn, bijvoorbeeld uw adres en burgerlijke staat.

U vraagt het uittreksel persoonsgegevens online aan. Daarvoor heeft u DigiD nodig. 
U krijgt het uittreksel binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.
U betaalt voor het uittreksel € 6,55.

Heeft u een internationaal (meertalig) uittreksel nodig? Dan kunt u het alleen in het gemeentehuis of per brief aanvragen. U betaalt voor een internationaal uittreksel BRP € 18,85.

U kunt een uittreksel aanvragen voor:

  • uzelf
  • uw kind dat bij u woont, jonger dan 16 jaar
  • iemand die u gemachtigd heeft

Soort uittreksel Wat is het? Wanneer heeft u het nodig?
Standaard uittreksel BRP Een bewijs dat u in de gemeente Texel woont en bent ingeschreven. Op dit uittreksel staat uw naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum. Voor het afleggen van een examen of inschrijving voor een school of opleiding.
Uitgebreid uittreksel BRP Op dit uittrekstel staan, naast naam, adres, geboorteplaats en geboortedatum, ook uw geslacht, nationaliteit, burgerlijke staat, geboorteland en de datum van inschrijving op uw huidige adres. Als men vraagt om een uitgebreider document.
Uittreksel TESO Een bewijs dat u in de gemeente Texel woont en bent ingeschreven. Om met TESO te kunnen reizen voor het Texels tarief (teso.nl).
Uittreksel woonhistorie Een overzicht van de adressen waar u ingeschreven heeft gestaan. Voor uw inschrijving bij wooncorporatie Woontij (woontij.nl).

U kunt het uittreksel aanvragen aan de balie van het gemeentehuis. Vergeet niet om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. Het uittreksel kunt u direct betalen en meenemen.

Schrijf een brief waarin staat waarom u het uittreksel nodig heeft. Vergeet niet een kopie van uw geldige identiteitsbewijs (overheid.nl) mee te sturen en de brief te ondertekenen.  U wordt binnen 5 werkdagen gebeld als u uw uittreksel kunt ophalen en betalen. 
Stuur uw brief naar:

Gemeente Texel
Team Gemeentewinkel
Postbus 200
1790 AE DEN BURG

U kunt uw brief ook mailen naar gemeente@texel.nl.

Kunt u niet persoonlijk langskomen? Dan kunt u iemand anders machtigen.

Schrijf een brief waarin staat:

  • uw naam, adres, en geboortedatum
  • de reden van uw aanvraag en uw handtekening
  • vergeet niet een kopie van uw legitimatie bij te voegen
  • de naam en geboortedatum van de persoon die het uittreksel voor u mag afhalen (de gemachtigde)
  • de handtekening van de gemachtigde

De gemachtigde neemt uw brief mee naar het gemeentehuis met:

  • het identiteitsbewijs van de gemachtigde

Het uittreksel kost € 6,55.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.