Verklaring Omtrent het Gedrag

U heeft soms een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig voor een nieuwe baan, een visum of verhuizing naar het buitenland. Een VOG is een bewijs van goed gedrag. Een aanvraag van een VOG wordt meestal gestart door de werkgever of organisatie en afgerond door u.

Let op: er zijn verschillende commerciële bedrijven die aanbieden de VOG-aanvraag voor u te doen. Een aanvraag via zo’n bedrijf is altijd duurder, omdat u ook verwerkingskosten betaalt aan het bedrijf. VOG-aanvragen via een commercieel bedrijf worden op dezelfde manier en in hetzelfde tempo behandeld als alle andere VOG-aanvragen.

Online aanvraag

  • Werkgevers kunnen een VOG aanvragen rechtstreeks bij de Dienst Justis.
  • U ontvangt een e-mail van de Dienst Justis met de mededeling dat voor u een VOG wordt aangevraagd.
  • Via een link in de e-mail ziet u uw gegevens. U moet inloggen met uw DigiD en bevestigen dat uw gegevens kloppen.
  • De online aanvraag via uw werkgever kost € 33,85 en betaalt u via iDEAL.

Aanvraag op papier

Regelt uw organisatie of werkgever het aanvragen van een VOG niet? Of heeft u een VOG nodig voor emigratie of een werkvergunning? Dan kunt u zelf een VOG aanvragen. 

Let op: u regelt dit bij de gemeente waar u woont. Dit kan dus alleen bij ons als u staat ingeschreven in de gemeente Texel.

Hoe werkt het?

Heeft u geen strafblad? Dan krijgt u altijd een VOG. Heeft u wel een strafblad? Bekijk de informatie over de beoordeling van de VOG-aanvraag op Justis.nl.

U ontvangt de VOG altijd per post op het woonadres waar u ingeschreven staat. Ook als u de aanvraag online heeft gedaan, krijgt u de VOG via de post. Justis stuurt de VOG naar u persoonlijk en niet naar uw werkgever of organisatie.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.