Terug naar het overzicht

22 november: Tweede Kamerverkiezingen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdag 22 november zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Er is een website (texel.verkiezinginbeeld.nl) geopend waarop op de dag zelf te zien is waar het wel en niet druk is bij de stembureaus op Texel. U mag stemmen op elke willekeurig stembureau op Texel. Bent u in de gelegenheid dan adviseren wij u een rustig stembureau op te zoeken.

De stemlokalen zijn open van 7.30 tot 21.00 uur. Neem uw stempas en identiteitsbewijs mee. Alle stemlokalen zijn toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Een overzicht van de stemlokalen vindt u hier.

Stempas kwijt of niet ontvangen?

U kunt een vervangende stempas aanvragen. Dit kan schriftelijk (uiterlijk 17 november bij ons binnen) of persoonlijk aan de balie tot en met 21 november 12.00 uur.

Iemand anders voor u laten stemmen?

U kunt iemand een volmacht geven. Vul de achterkant van uw stemkaart volledig in en geef een kopie van uw legitimatiebewijs mee.

Liever zonder kopie van uw legitimatiebewijs? U kunt een volmacht aanvragen met een formulier. Het formulier moet u uiterlijk 17 november inleveren aan de balie in het gemeentehuis. De persoon die voor u stemt, ontvangt een bewijs dat hij/zij voor u mag stemmen. Lees hier meer.

In een andere gemeente stemmen?

Bent u op 22 november niet op Texel en wilt u in heel Nederland kunnen stemmen? Vraag dan op tijd een kiezerspas aan. Deze kunt u op twee manieren aanvragen: schriftelijk (uiterlijk 17 november) of aan de balie (uiterlijk 21 november om 12.00 uur). Lees hier meer.

De verkiezingsuitslag

Als de stemlokalen sluiten op 22 november om 21.00 uur begint het tellen van de stemmen. Op de verkiezingsavond wordt de voorlopige uitslag op partijniveau per stembureau bekend gemaakt. Op 23 november wordt er op het gemeentehuis verder geteld op kandidaatsniveau. Op het moment dat de uitslag bekend is publiceren wij de processen-verbaal van de verschillende stembureaus en het totaal van deze stembureaus op onze website.

Meer weten?

Op http://www.texel.nl/verkiezingen vindt u uitgebreide informatie over stemmen op Texel. U kunt ook terecht op www.elkestemtelt.nl.