Terug naar het overzicht

Gratis advies over verduurzamen voor eigenaren van monumentale woningen

Gratis spreekuur, webinar en expositie over verduurzaming van monumenten

Bent u eigenaar van een monumentaal pand en wilt u uw woning op de langere termijn in stand houden en toekomstbestendig maken? Dat kan door te verduurzamen en energiebesparende maatregelen te treffen. Het verduurzamen van monumenten en andere historische gebouwen vraagt om maatwerk. Maar vaak kan er meer dan gedacht, zolang de cultuurhistorische waarde van het monument gerespecteerd wordt. Om u te ondersteunen, bieden wij samen met het Duurzaam Bouwloket een aantal gratis adviesdiensten. Hier leest u welke dat zijn:

Webinar

Een adviseur van Duurzaam Bouwloket deelt in 30 minuten de meest belangrijke aandachtspunten over het verduurzamen van de woning, welke energiebesparingskansen er liggen en welke subsidie(s) er zijn. Het webinar staat klaar op de website van het Duurzaam Bouwloket van gemeente Texel: www.duurzaambouwloket.nl/monument-texel.  

Spreekuur op het eiland

U kunt zich inschrijven voor een persoonlijk adviesgesprek van 30 minuten met een adviseur van het Duurzaam Bouwloket en een medewerker van de afdeling monumentenzorg van de gemeente. De gesprekken vinden plaats op het gemeentehuis, Emmalaan 15 in Den Burg, op de volgende momenten:

  • Woensdag 1 februari van 12:00 – 16:30 uur
  • Woensdag 8 februari van 15:30 – 20:00 uur
  • Donderdag 9 februari van 09:00 – 13:30 uur
  • Donderdag 16 februari van 10:00 – 14:30 uur

Meld u aan op www.duurzaambouwloket.nl/monument-texel. Een medewerker van het Duurzaam Bouwloket neemt binnen vijf werkdagen contact op om een afspraak te maken.

Expositie over verduurzaming van monumenten

Van 2 tot en met 28 februari is er een expositie over het verduurzamen van monumenten op het eiland in het gemeentehuis. De expositie biedt informatie over wat er kan en hoe dat in zijn werk gaat, zowel in tekst, beeld als video. Het gaat om mogelijkheden voor isoleren, ventileren, verwarmen en het opwekken van energie.

Meer informatie?

Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Texel en dé onafhankelijk expert die huiseigenaren begeleidt naar een energiezuinige woning. Het advies is kosteloos voor alle inwoners, omdat de gemeente het loket financiert. Op  www.duurzaambouwloket.nl/texel vindt u meer informatie over energiebesparende maatregelen, subsidies en financieringen en lokale initiatieven.