Terug naar het overzicht

Wijziging Planning groot asfaltonderhoud juli

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Als gevolg van de boerenactie bij de TESO haven op 4 juli is de planning van de werkzaamheden aangepast.

De komende maand wordt op verschillende wegen op het eiland onderhoud uitgevoerd aan het asfalt. Maandag 4 juli start aannemer Strukton Civiel-west met de werkzaamheden. Doorgaand verkeer wordt ter plaatse tijdelijk omgeleid.

Als eerst is ’t Horntje aan de beurt. Het gaat om De Rede (tussen De Dageraad en de Van der Sterrenweg) en het fietspad Noorderhaaks (tussen De Dageraad en het Landsdiep). Tijdens de freeswerkzaamheden op 4 juli zijn beide wegen afgesloten. Evenals tijdens het asfalteren van het Noorderhaaks op 6 juli en De Rede op 7 juli. Hierna worden ze weer opengesteld. De werkzaamheden duren t/m 15 juli.

In Oudeschild wordt onderhoud uitgevoerd aan het fietspad Heemskerckstraat, dit pad is afgesloten op 4 juli. Op Oost werkt de aannemer op 5  en 6 juli aan de Loswal, tussen het kombord Oost en de Lancasterdijk. Het fietspad bij Tienhoven is op 13 juli afgesloten, de Zuid Haffel op 5 juli, De Zeshonderd eveneens op 5 juli. Aan het einde van de maand worden op deze locaties nog gaten en scheuren gevuld. De weg wordt voor deze werkzaamheden niet afgesloten.

Verkeersveiligheid waarborgen

Op al deze locaties is er sprake van slecht asfalt of scheuren in het asfalt. De werkzaamheden omvatten het verwijderen van de oude verharding en aanbrengen van nieuwe verharding en markeringen. Tot slot worden ook de bermen weer netjes achtergelaten. Met periodiek onderhoud zorgen we ervoor dat de verharding weer in goede staat is en zo de verkeersveiligheid gewaarborgd blijft.

Meer over deze en andere werkzaamheden

Houd onze Facebook– en Instagrampagina in de gaten.