Terug naar het overzicht

Rotondes Den Burg in het nieuw

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De rotondes Schilderend/Bernhardlaan, Waalderstraat/Bernhardlaan en Kogerstraat/Bernhardlaan in Den Burg krijgen nieuw groen. De soorten beplanting die de rotonde van de Emmalaan sieren, worden ook op deze rotondes aangebracht. Hoek Hoveniers start op dinsdag 24 mei onder leiding van Griffioen Wassenaar met de werkzaamheden.

De rotondes zijn op dit moment kaal: het oude groen is verwijderd in verband met de plaatsing van nieuwe ANWB-bewegwijzering eerder dit jaar. Nu is een mooi moment om de soort beplanting van de rotonde Emmalaan ook te plaatsen op de andere rotondes in Den Burg.

Andoorn en asters

Er is gekozen voor vaste planten die makkelijk in onderhoud zijn, veel kleur hebben en goed zijn voor insecten. Bijvoorbeeld diverse soorten andoorn, asters en salvia. Deze soorten hebben verschillende bloeitijden, die op elkaar aansluiten. Zo bieden we insecten over een lange periode voedsel én blijft de rotonde langer mooi en kleurrijk.

Geen verkeershinder

De werkzaamheden leveren geen hinder op voor verkeer. Naar verwachting rondt Hoek Hoveniers de werkzaamheden op vrijdag 10 juni af.