Terug naar het overzicht

Vergroten duikers met oog op de toekomst

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Deze week start de Texelse AannemingsCombinatie (TAC) met het vervangen van elf duikers, verspreid over het eiland. Dit gebeurt vooruitlopend op de asfaltwerkzaamheden die in de komende jaren plaats gaan vinden op deze locaties.

Het werk bestaat uit het verwijderen van de huidige duikers en het plaatsen van grotere exemplaren. De klus wordt uitgevoerd met het oog op de toekomst: door klimaatverandering vallen heviger regenbuien, die door grotere duikers sneller verwerkt kunnen worden.

Gestart wordt met de duiker op de locatie Laagwaalderweg/Spangerweg. Daarna volgen de Oostkaap, het Lageveld en Nieuweschild. Naar verwachting duren de werkzaamheden bij de wat grotere duikers één à twee weken, bij de kleinere drie à vier dagen. De aannemer is medio november klaar met alle elf duikers.

Verkeer wordt tijdens de meeste van deze werkzaamheden niet omgeleid. Wel kan het voorkomen dat weggebruikers ter plaatse tijdelijk op een andere route worden gewezen. Houd voor actuele informatie texel.nl/werk-in-uitvoering in de gaten.

Op de foto voorbereidende werkzaamheden op de locatie Laagwaalderweg/Spangerweg.