Banners, flyers en folders voor ondernemers

Ontvangt u gasten, bezoekers of toeristen? Op deze pagina vindt u gratis communicatiemiddelen om hen te informeren over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld over parkeren, veilig zwemmen, uitgaan, honden uitlaten of de regels rond alcoholgebruik onder jongeren. Alle materialen zijn zowel digitaal als op papier in te zetten.

Mist u iets of heeft u een vraag, idee of opmerking? Neem contact met ons op via gemeente@texel.nl.

Parkeren op Texel: Texelvignet

Beeld voor digitaal gebruik en om te printen

Folder Texelvignet

Bekijk de informatiefolder Texelvignet 2022 (pdf) in drie talen.

Animaties (filmpjes) over de werking van het Texelvignet

Er zijn verschillende filmpjes. In het algemene filmpje wordt uitgelegd hoe het Texelvignet werkt. De andere filmpjes gaan in op specifieke onderdelen van het Texelvignet.

Banners (afbeeldingen) Texelvignet

Veilig zwemmen

Om inwoners en bezoekers te informeren over veilig zwemmen in zee, hebben wij tips op een rij gezet. Download de tips in het Nederlands, Engels en Duits (pdf).

Regel de terugreis na een avondje uit

In gebieden waar veel horeca is, kunnen de wachttijden voor een taxi flink oplopen. Zeker tijdens de drukste momenten in het hoogseizoen. Om bezoekers hierop te wijzen, is een flyer (folder) met tips ontwikkeld. Download de flyer over veilig thuiskomen in het Nederlands, Engels en Duits (pdf).

Jongeren en alcohol

Op verzoek van de horeca en taxiondernemers is een flyer ontwikkeld die jongeren wijst op de regels rond alcoholgebruik. Download de flyer in het Nederlands, Engels en Duits.

Met de hond naar Texel

Waar moeten honden aan de lijn en waar mogen ze los lopen? Download de aanlijnregels voor honden op Texel (pdf).

Met de camper naar Texel

Campers zijn van harte welkom op Texel. Maar de laatste jaren komt het steeds vaker voor dat mensen met campers op Texel overnachten op plaatsen waar dit niet mag. Overnachten in een camper mag alleen op speciale camperplaatsen. Wildkamperen is verboden in heel Nederland, ter bescherming van de natuur.

Informeer uw gasten over het wildkampeerverbod en de camperplaatsen op Texel:

De gemeente, Nationaal Park Duinen van Texel, Staatsbosbeheer en de politie gaan gezamenlijk het wildkamperen met campers tegen. Met voorlichting worden wildkampeerders geïnformeerd over het verbod en de camperplaatsen op Texel. Bovendien krijgen wildkampeerders een boete als zij overnachten op plekken waar dit niet mag.

WC beschikbaar? Laat het zien

Heeft u een toilet beschikbaar voor bezoekers? Geef het aan met deze herkenbare iconen, die ondernemers en inwoners overal op Texel gebruiken. U kunt ze downloaden voor uw digitale uitingen maar er zijn ook stickers beschikbaar. Stuur een mail naar otoilet@texel.nl of haal de stickers op bij de balie van het gemeentehuis of de VVV in Den Burg.