Texel e-vignet

Met een Texel e-vignet kunt u hier vrijwel onbeperkt parkeren. In de dorpen en bij de strandslagen is er betaald parkeren tussen 8.00 en 20.00 uur. Het Texel e-vignet is 365 dagen geldig vanaf het moment dat u het koopt en kost € 30,-. U kunt ook een weekkaart (€ 20,-, 8 dagen geldig) of een dagkaart (€ 10,-, 24 uur geldig) kopen. U koopt een Texel e-vignet online of bij een parkeerautomaat.

Let op: controleer eerst tot wanneer de kaart die u nu heeft geldig is. Dit vindt u in de bevestigingsmail van uw aankoop van het afgelopen jaar.

Maximale parkeerduur in Den Burg, De Koog en Oudeschild

In bijna alle gevallen kunt u onbeperkt met het Texel e-vignet parkeren, maar er zijn een paar uitzonderingen. Waar die uitzonderingen zijn ziet u op de digitale kaart. Op deze plekken moet u uw blauwe parkeerschijf achter uw voorruit plaatsen om uw aankomsttijd aan te geven. Hieronder leest u waar de uitzonderingen zijn.

Uitzondering parkeerduur Den Burg

 • de binnenring van Den Burg: maximaal 2 uur (alles binnen de Beatrixlaan, Emmalaan en Bernhardlaan)
 • P-terrein van Albert Heijn: tussen 9.00 en 17.00 uur maximaal 1 uur
 • P-terrein Vogelenzang: maximaal 2 uur
 • Parkstraat en de eerste 4 parkeerplaatsen Burgwal: maximaal 30 minuten

Uitzondering parkeerduur De Koog

 • P-terrein Lidl: tussen 9.00 en 17.00 uur maximaal 1 uur
 • De Brink en Parnassiastraat: maximaal 2 uur

Uitzondering parkeerduur Oudeschild

 • Heemskerckstraat tussen J.C. Rijpstraat en Barentzstraat: maximaal 2 uur

 1. U koopt het Texel e-vignet online of bij de parkeerautomaat. 
 2. U voert uw kenteken in en kiest een kaart.
 3. U betaalt online met iDEAL, Sofort, PayPal, Mastercard of Visa. Bij de automaat kunt u met pinpas of creditcard betalen.
 4. Betaalt u online? U ontvangt een e-mail met uw betaalbewijs en uw digitale parkeerrecht. Bij betaling bij de automaat krijgt u een betaalbewijs.

De parkeerwachten controleren door kentekens van geparkeerde auto’s te scannen. Zij kunnen direct zien of en voor welke periode u een Texel e-vignet heeft gekocht.

Koop uw Texel e-vignet op Texel of vlak voor u naar Texel gaat. Weet u nog niet zeker met welke auto u komt? Wacht dan even met aanschaffen. Dan hoeft u later geen kentekenwijziging (€ 12,70) door te geven.

Ja. Als u het voertuig parkeert in een parkeervak of op een parkeerplaats waar betaald parkeren geldt, dan heeft u een Texel e-vignet nodig.

Wilt u niet dat uw kenteken wordt geregistreerd? Dan kunt u geen Texel e-vignet kopen.

Als u uw kenteken niet wilt registreren, dan kunt u een geldig parkeerbewijs kopen bij de parkeerautomaten. U betaalt € 2,50 per uur. Het parkeerbewijs moet u goed zichtbaar achter uw voorruit plaatsen.

U kunt ook betalen via een parkeerapp op uw smartphone.

Nee. Als u een Europese Gehandicaptenparkeerkaart heeft, is dat voldoende.

Let op: op parkeerplaatsen en in parkeervakken met een beperkte tijdsduur moet u niet alleen uw parkeerkaart gebruiken, maar ook uw blauwe parkeerschijf. Met de blauwe parkeerschijf geeft u uw aankomsttijd aan.

Uw Texel e-vignet is 365 dagen geldig vanaf het moment dat u het koopt. Een dagkaart is 24 uur geldig vanaf het moment dat u deze koopt. Een weekkaart 8 dagen.

Weet u niet zeker of u een geldig Texel e-vignet heeft? Neem dan contact op via telefoonnummer 14 0222.

Nee. U kunt het Texel e-vignet overzetten voor € 12,70. Gebruik hiervoor het formulier Kenteken wijzigen. U moet hiervoor de vrijwaringsverklaring en het nieuwe kentekenbewijs (tenaamstelling) meesturen. Als u een leaseauto heeft, moet u een bewijs van inlevering en nieuw kentekenbewijs meesturen.

Nee. Het parkeerrecht kunt u in deze gevallen niet overdragen. Alleen als u een nieuwe auto koopt kunt u het parkeerrecht op uw nieuwe auto laten zetten. Gebruik hiervoor het formulier Kenteken wijzigen. U moet hiervoor de vrijwaringsverklaring en het nieuwe kentekenbewijs (tenaamstelling) meesturen.

Nee. Volgens de Verordening parkeerbelastingen 2022 is annuleren of geld teruggeven niet mogelijk. 

Nee. Er worden geen parkeerautomaten bijgeplaatst. We verwachten dat steeds meer mensen het Texel e-vignet van tevoren online kopen.

In Den Burg kunt u de camper parkeren op het parkeerterrein “Sporthal” aan de Emmalaan 51.

In De Koog kunt gebruik maken van het parkeerterrein “Stappeland” aan de Nikadel 75.