Jeugdhulp

Het is belangrijk dat ieder kind gezond en veilig op kan groeien. Loopt u ook wel eens tegen kleine of grote zaken in de opvoeding aan waar u zelf of als gezin lastig uitkomt? Dat is heel begrijpelijk, want opvoeden is nou eenmaal niet altijd makkelijk. Op de website van Texelkompas vindt u allerlei informatie over opvoeden en opgroeien.

Sociaal Team Texel biedt ondersteuning bij de opvoeding. Kom je er als kind of jongere zelf even niet uit? Ook dan kun je bij het Sociaal Team Texel terecht.

Het Sociaal Team Texel ondersteunt bijvoorbeeld bij gedrags- of emotionele problemen. Of wanneer uw kind niet lekker in zijn of haar vel zit, grensoverschrijdend gedrag vertoont of een verstandelijke beperking heeft. Of bij problemen rondom de omgang met kinderen tijdens en na een echtscheiding.

Wacht niet te lang met het stellen van uw vraag!

Op de website van Texelkompas vindt u allerlei informatie over opvoeden en opgroeien.

Contact met het Sociaal Team

Neem contact met ons op via het contactformulier Sociaal Team. Uw vraag komt direct bij het Sociaal Team terecht. U kunt ons ook bellen op 14 0222 (dit is het hele telefoonnummer).

U kunt ook een afspraak met de schoolmaatschappelijk werker maken. Daarnaast kunt u terecht bij uw huisarts of de jeugdgezondheidszorg.

Is er sprake van een crisissituatie? Bekijk dan de pagina crisissituatie Jeugd, met belangrijke telefoonnummers.

Zorgen over gamen, drank- of drugsgebruik

Maakt u zich zorgen over het gokken of gamen van uw kind? Of over het alcohol- of drugsgebruik van uw kind? Neem contact op met het Sociaal Team Texel. Wij kunnen u adviseren over hoe u het gesprek met uw kind aan kunt gaan.

U kunt ook een afspraak met de schoolmaatschappelijk werker maken. Daarnaast kunt u contact opnemen met Brijder. Bel 088 – 358 20 00 of kijk op www.brijder.nl. Brijder kan u alles vertellen over verslavingshulp.