Bijzondere bijstand

Heeft u een een bijstandsuitkering of een laag inkomen? En heeft u ineens extra kosten die u niet kunt betalen? Dan kunt u voor uzelf of uw kind bijzondere bijstand aanvragen. Het is belangrijk dat u de aanvraag indient voordat u kosten maakt.

Aanvragen bijzondere bijstand

Gebruik het aanvraagformulier bijzondere bijstand (pdf) als u een bijstandsuitkering heeft. Heeft u geen bijstand maar wel een laag inkomen? Gebruik dan het aanvraagformulier met ander inkomen dan bijstand (pdf)

Gaat het om een bijdrage in de kosten voor culturele of sportieve activiteiten voor uw kinderen? Meer informatie vindt u op de pagina Kindpakket. Daar kunt u het ook direct online aanvragen.

Had u in 2022 te veel inkomen voor bijzondere bijstand? De inkomensgrens is verhoogd. U mag in 2023 en 2024 meer inkomen hebben (140% in plaats van 120% van de bijstandsnorm). Misschien kunt u daarom in 2023 en 2024 wel bijstand krijgen. Bekijk of u recht heeft op extra geld.

Declareren bijzondere bijstand

Heeft u al bijzondere bijstand aangevraagd? En hebben wij laten weten dat u voor vergoeding in aanmerking komt? Dan kunt u met het declaratieformulier bijzondere bijstand uw kosten terugvragen.

Vraag direct uw kosten terug met het Declaratieformulier bijzondere bijstand