College van burgemeester en wethouders

Het college van burgemeester en wethouders (kortweg B&W) is het dagelijks bestuur van de gemeente. Zij vergaderen elke dinsdag.

Contact met het college

Wilt u de burgemeester spreken of één van de wethouders? En gaat het over een onderwerp uit hun portefeuille? Dan kunt u online een afspraak maken voor de dinsdagmiddag of de bestuurlijk assistent bellen op 0222 – 362216 of mailen: bestuurlijkassistent@texel.nl

De bestuurlijk assistent zal vragen waar u het over wilt hebben. Zo weet de wethouder of burgemeester waar de afspraak over gaat.

Samenstelling college en portefeuilleverdeling

Het college bestaat uit waarnemend burgemeester Rob van de Zwaag en wethouders Cees Hooijschuur, Remko van de Belt en Rikus Kieft. Zij worden bijgestaan door de gemeentesecretaris. Klik op de naam van de wethouder of burgemeester om te zien welke onderwerpen zij in hun portefeuille hebben.

Dhr. M. (Mark) Pol aanbevolen als nieuwe burgemeester

Op 12 oktober 2023 heeft de gemeenteraad besloten de heer M. (Mark) Pol aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Texel. Nieuwsbericht M. Pol aanbevolen voor benoeming tot burgemeester van de gemeente Texel.

Rob van der Zwaag

Waarnemend burgemeester

Esther Wolfkamp

Gemeentesecretaris

Cees Hooijschuur

Wethouder en 1e loco-burgemeester Texels Belang

Remko van de Belt

Wethouder en 2e loco-burgemeester PvdA pro Texel

Rikus Kieft

Wethouder en 3e loco-burgemeester GroenLinks