Ongedierte

Heeft u last van ongedierte? Bij uw huis of bedrijf lost u dit zelf op. Neem bijvoorbeeld contact op met een bedrijf dat het ongedierte kan weghalen (een ongediertebestrijder). Zit er ongedierte op een openbare plek, zoals een speeltuin? Meld dit dan bij ons via onderstaande knop. U kunt ook bellen naar telefoonnummer 14 0222.

Ongediertebestrijders

Zit er ongedierte bij uw woning of bedrijf? Dan neemt u zelf contact op met een ongediertebestrijder, zoals Faunabeheer Texel (06 – 29443431), Rentokil of Attack (085 – 0218972).

Ratten

Heeft u overlast van ratten? Lees op de pagina over Rattenoverlast wat u kunt doen.

Insecten

Heeft u last van bijen, wespen of hommels? Het zijn waardevolle bestuivers, maar soms kan een nest op een onhandige plek zitten. Handig om te weten is dat wespen en hommels een jaar leven. Bij het winterseizoen zullen zij sterven. Wilt u toch een nest verplaatsen? Op internet vindt u verschillende tips voor het milieuvriendelijk verplaatsen van een nest. Ziet u een zwerm honingbijen? Dan kan een imker de zwerm proberen te vangen. U kunt online zoeken naar een imker op Texel.

Dood dier gevonden?

Ziet u een dood dier langs de weg? Meld dit bij ons.

Heeft u een dode (water)vogel gevonden? Blijf uit de buurt en raak de vogel niet aan. Lees de veelgestelde vragen en antwoorden over vogelgriep.