Schuldhulp (grip op de knip)

Krap bij kas, wie maakt dat nooit eens mee? Wilt u grip houden op uw financiën? Of heeft u schulden, en bent u het piekeren zat? Maak vandaag een nieuwe start en neem contact op met Sociaal Team Texel. Bel 14 0222 (dit is het hele telefoonnummer) of bereik ons via het contactformulier Sociaal Team.

Hulp bij schulden

Alle inwoners van Texel van 18 jaar en ouder kunnen hulp bij schulden krijgen. Er is geen minimum of maximum aan het schuldbedrag. Schuldhulpverlening is gratis. Samen kijken we naar uw persoonlijke situatie en welke oplossingen mogelijk zijn. Wij betalen niet uw schulden, maar helpen u wel bij het zoeken naar een oplossing.

Hoe werkt hulp bij schulden?

Als u contact met ons zoekt, maken we een afspraak. We houden er rekening mee dat u niet met een bekende hoeft te praten, als u dat niet wilt. We spreken af bij u thuis of in het gemeentehuis.

We maken samen met u een plan van aanpak. Daarin omschrijven we uw situatie en wat u nodig heeft. Hoe dat eruit ziet, verschilt per persoon. Voor uw geldzorgen kijken we naar verschillende oplossingen. Bijvoorbeeld naar financiële ondersteuning of een budgetcoach die u helpt de baas te worden over uw inkomsten en uitgaven.

Het is mogelijk dat wij u doorverwijzen naar de Kredietbank. Deze praat met alle schuldeisers en treft met hen een regeling. Zelf ontvangt u voor een bepaalde periode een weekgeld. Zo lost u de schulden af en krijgt u geen rekeningen meer in de bus.

Afspraken maken met elkaar

We maken afspraken over wat u zelf doet en wat wij doen. Vindt u het plan goed? Dan gaan we het uitvoeren! U ondertekent deze afspraken (overeenkomst schuldhulpbemiddeling) waarbij we afspreken dat u geen nieuwe schulden maakt.

Hoe lang duurt schuldhulp?

Onze hulp duurt maximaal 36 maanden. Dat is vanaf het moment dat uw financiële situatie stabiel is (inkomen en uitgaven in balans) en u de afspraken met de schuldeisers heeft ondertekend. Als uw schuldeisers niet meteen akkoord gaan, kan het traject langer duren. Let op: de 36 maanden gaan dus niet in vanaf het eerste contact met ons.

Natuurlijk wordt er geprobeerd om de problemen zo snel mogelijk op te lossen. Er kunnen ook situaties zijn waarin het traject langer duurt.

Heeft u nog geen hulp gezocht bij het Sociaal Team en wilt u zelf regelingen treffen? Let er wel op dat u geen afspraken maakt die u niet na kunt komen. Denk daarom goed na over het bedrag dat u voor een regeling kunt afspreken. Als een schuldeiser niet akkoord gaat met uw voorstel, neem dan contact met ons op via telefoonnummer 14 0222 of via het contactformulier Sociaal Team.

Handige websites

https://zelfjeschuldenregelen.nibud.nl
Een plan in zes stappen om weer schuldenvrij te worden. Handig: voorbeeldbrieven aan schuldeisers. De site is van NVVK/NIBUD.

https://www.startpuntgeldzaken.nl/texel
Hoe kunt u makkelijker rondkomen? Hoe spaart u geld voor uw kind? Op deze website kiest u het ‘geldplan’ dat bij u past. En gaat u heel praktisch aan de slag.

https://www.nibud.nl
Het Nibud is dé vraagbaak voor alles wat met uw huishoudportemonnee te maken heeft. Van zakgeld tot pensioen. Ook vindt u er veel informatie over zelf schulden aanpakken en minder geld uitgeven.
Met de bufferberekenaar rekent u uit welk reservepotje bij uw huishouden past.

https://www.wijzeringeldzaken.nl
Wat moet u regelen bij ontslag? Hoe zit het met alimentatie als u uit elkaar gaat? Wat verandert er financieel als uw kind 18 wordt? Met handige rekenhulpen. Een initiatief van het ministerie van Financiën.

https://eerstehulpbijschulden.nl/wat-kost-schuld-werkelijk
Hier kunt u uitrekenen wat uw schulden u eigenlijk kosten. Deze website van SchuldHulpMaatje is bedoeld voor mensen die iemand willen helpen. Ook goed om te lezen als u zelf schulden heeft.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.