WOZ - taxatieverslag

De WOZ-waarde (Wet Waardering Onroerende Zaken) is een schatting van de marktwaarde van uw huis of bedrijfspand op 1 januari van het vorige jaar. U kunt de WOZ-waarde en het taxatieverslag bekijken via de digitale belastingbalie. Hiervoor heeft u DigiD nodig. De aanslag met de WOZ-waarde wordt verstuurd eind februari. Bent u het niet eens met de WOZ-waarde? Bekijk dan de pagina Bezwaar maken tegen de belastingen en WOZ-waarde.

Lukt het niet bij de digitale belastingbalie? Bel of mail ons dan voor uw taxatieverslag of kopie van de aanslag op 0222 – 362 174 (gemeente Leeuwarden) of gemeente@texel.nl.

  • Iedereen die eigenaar is van een woning, gebouw of een stuk grond of huurder van een zelfstandige, sociale woning krijgt een WOZ-beschikking. Wij kijken naar wie eigenaar, gebruiker of huurder was op 1 januari. Deze persoon krijgt een beschikking en kan inloggen op de digitale belastingbalie.
  • Zijn er meerdere eigenaren of gebruikers? Dan wijzen wij 1 persoon aan die de beschikking krijgt. Dit is meestal de oudste persoon op dat adres.
    Alléén deze persoon kan bij de digitale belastingbalie het taxatieverslag inzien.

Bent u gebruiker van een bedrijfsgebouw? Ook dan krijgt u een WOZ-beschikking. Bij bedrijfsgebouwen geeft de eigenaar door wie het gebouw gebruikt. Wij controleren dit in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel.

De WOZ-waarde van woningen is openbaar. U kunt de WOZ-waarde van uw woning daarom ook inzien op www.wozwaardeloket.nl. U hoeft dan alleen uw adresgegevens in te voeren.

Gemeente Leeuwarden voert een aantal belastingtaken uit voor gemeente Texel. Daarom krijgt u een medewerker van de gemeente Leeuwarden aan de lijn als u een afspraak maakt met een van de taxateurs of als u inlogt op digitale belastingbalie.

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.